دستیار: تفکر مدیران ما درباره رشتههای تیمی و رکوردی اشتباه است/ در آینده از نظر تجهیزات و سختافزار به مشکل خواهیم خورد
محمدرضا دستیار در گفتوگو با میزان، درباره عملکرد تیم ملی بسکتبال با ویلچر و کسب عنوان ارزشمند سومی جهان با وجود ۲ شکست ناامیدکننده مقابل بریتانیا و آمریکا در شروع مسابقات، اظهار داشت: پیشبینی کرده بودیم که در گروهمان چه اتفاقی خواهد افتاد. بریتانیا قهرمان دوره قبل این مسابقات بود و آمریکا هم قهرمان بازیهای پارالمپیک است. بچهها بازی خوبی را مقابل امریکا انجام دادند و تنها با ۸ امتیاز اختلاف نتیجه را به آنها واگذار کردیم.
وی افزود: در بازی اول با بریتانیا باتوجه به اینکه اصلاً بازیهای تدارکاتی نداشتیم، ملیپوشان همین جا با انگلیس اولین بازی را برگزار کردند که زیاد با هم هماهنگ نبودند، اما هر بازی که به جلو رفتیم نفرات با هم بیشتر هماهنگ شدند. من سابقه کار با بچههای تیم ملی را ۴ سال پیش در مسابقات هامبورگ داشتم که شاکله تیممان برای دوره قبل مسابقات قهرمانی جهان بود و چند جوان به این تیم اضافه شده بودند.
*در آینده از نظر تجهیزات و سختافزار به مشکل خواهیم خورد
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر در پاسخ به این سوال که آیا بازیهای تدارکاتی مناسبی برای شرکت در مسابقات قهرمانی جهان داشتید، عنوان کرد: فدراسیون جانبازان و معلولین یک فدراسیون تکرشتهای نیست و مسئولان به منظور برگزاری اردوها زحمات زیادی را متحمل شدند. بازیهای تدارکاتی هم در ترکیه و تایلند تدارک دیده شد تا با تیمهای ترکیه، تایلند، کرهجنوبی و استرالیا بازیهای دوستانه داشته باشیم، ولی متاسفانه آن قدر هزینههای سفر بالا بود که موفق به برگزاری بازی دوستانه نشدیم. بازیهای تدارکاتی و دوستانه را قبل از شروع مسابقات قهرمانی جهان در امارات با تیمهای کانادا، تایلند و کرهجنوبی انجام دادیم.
دستیار در مورد کیفیت تجهیزات و امکانات برای حضور در مسابقات امارات تصریح کرد: قبل از شروع مسابقات ویلچرهای بچهها را تجهیز کردیم، ۵ بازیکنمان از لیگ اروپا آمده بودند ویلچرهای روز دنیا را در اختیار داشتند. برای برخی از نفرات هم ویلچرها داخلی مناسب تهیه کردیم، از این بابت مشکلی وجود نداشت. ویلچر چند تا از بچهها نیز نیاز به تعمیر داشت که نقصهایشان رفع شد. در امارات از لحاظ تجهیزات مشکل خاصی نداشتیم. انشالله کمیته ملی پارالمپیک هم کمک خواهد کرد تا برای تغییراتی که در تیم ملی خواهیم داد ویلچرهای مناسب داخلی را برای نفرات جدید تیم ملی تهیه کنیم. البته این موضوع را متذکر میشوم که در آینده از نظر تجهیزات و سختافزار به مشکل خواهیم خورد.
*میانگین ۷۰ امتیاز رکورد و آمار فوقالعادهای در دنیاست
وی درباره برنامه ریزی و آنالیز خوب کادرفنی در این رقابتها از حریفان تاکید کرد: بهروز سلطانی از مربیان بسکتبال ایستاده استان اراک به کادر فنی تیم ملی بسکتبال با ویلچر اضافه شد. وی بسیار با علم روز بسکتبال آشناست. در تهران آنالیز بسیار خوبی روی تیمهای آمریکا و انگلیس داشتیم به ویژه بازی آخر با هلند هم آنالیز خوبی را برای نفرات ارائه دادیم.
سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر با اشاره به اینکه آمار خوبی به جا گذاشتیم، بیان کرد: آلمان یکی از تیمهای با کلاس و با کیفیت دنیاست، کادر فنی بادانشی دارد، دارای تجهیزات مدرن و از لیگ بسیار قوی برخوردار است که در مقابل آنها ۱۵ امتیاز جلو بودیم در ۱۰ دقیقه آخر بازی روی ما فشار آوردند. البته داوری هم چند اشتباه تاثیرگذار به ضرر ما داشت که کنترل بازی را از دست دادیم و آلمان به ما رسید، ولی سرتر از آنها بسکتبال بازی کردیم. عملکرد خوبی در قهرمانی جهان داشتیم و با میانگین ۷۰ امتیاز بازیها را به اتمام رساندیم که این امتیاز در بسکتبال ویلچر دنیا رکورد و آمار فوقالعادهای است.
*شرایط و سهمیه گرفتن خیلی سختتر از دورههای گذشته شده
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به عملکرد درخشان در مسابقات جهانی آیا قولی برای تکرار این نتیجه در پارالمپیک و تکرار مدال طلای بازیهای پاراآسیایی میدهدیا نه، گفت: متاسفانه تفکر مدیران ورزشی کشورمان در مورد رشتههای تیمی و رکوردی اشتباه است. ورزشکاری که رکورد میزند در مسابقات هم میتواند همان رکورد را ثبت کند. ولی در رشتههای تیمی اتفاقات زیادی در طول بازی رخ میدهد و نمیشود هیچ قولی را داد. همانطور که در بازیهای پاراآسیایی با اختلاف ۲ امتیاز قهرمان شدیم امکان دارد یک پرتاب ۲ امتیازی نتیجه بازی را تغییر بدهد و باعث حذف تیم در مرحله گروهی شود.
دستیار در پایان با اشاره به اینکه باید با تدارک ایدهآل تک سهمیه قاره آسیا در رقابتهای گزینشی بازیهای پارالمپیک پاریس را به دست بیاوریم، خاطرنشان کرد: ابتدا سعی داریم تا سهمیه بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس را کسب کنیم و سپس با یک تدارکات عالی در پارالمپیک نتایج خوبی بگیریم. در این دوره از مسابقات گزینشی بازیهای پارالمپیک شرایط و سهمیه گرفتن خیلی سختتر از دورههای گذشته شده و تنها ۸ تیم به بازیها راه پیدا میکنند. در حال حاضر آسیا یک، آمریکا یک و اروپا ۲ سهمیه دارند. باید در رقابتهای آسیا و اقیانوسیه که قرار است در ژانویه ۲۰۲۴ (دی ماه سال ۱۴۰۲) در تایلند برگزار شود باید برای رسیدن به تک سهمیه بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس بجنگیم.
انتهای پیام/